Peynirler mutlaka buzdolabında (+2° ile +4°C arasında) muhafaza edilmelidir.
Orijinal ambalajından çıkarılan peynirler ortam koşullarına maruz kaldıkları için hava, rutubet, sıcaklık ve ortamdaki mikroorganizmaların etkisi ile bozulmaları hızlanır. Peynirleri dilimlemek de bozulmalarını hızlandırır.
Derin dondurucuda peynirler muhafaza edilmemelidir çünkü derin dondurucu peynirin yapısal özelliklerini olumsuz etkiler.
Sert peynirler sınıfında olan beyaz, gri, sarı, mavi ve diğer renklerdeki kabuklu peynirlerin ambalajlarını açtıktan sonra zeytinyağı, ayçiçek yağı, kanola yağı veya benzeri yağlarla bu peynirlerin kesilmiş olan kısımlarını ovarak yağlayın. Böylece, bu peynirlerin kesilmiş kısımlarının hava ile teması önemle ölçüde engellenmiş olacaktır.
Daha fazla koruma sağlamak ve daha uzun süre bu peynirleri muhafaza etmek için Koroplast kilitli poşetin içine koyun çok büyük dilimleri ise Koroplast streç film ile iyice sarın. Sert peynirlerden olan Mihaliç peyniri yağlı ve tuzlu bir peynir olduğu için yumuşak ve yarı sert peynirlerden daha dayanıklı bir peynirdir. Benzer şekilde sert peynirler sınıfında olan Gravyer peyniri de yağlı ve tuzlu bir peynirdir.
Bu peynirler güçlü aromaya sahip peynirlerdir. Mihaliç ve Gravyer peynirinin lezzetini ve tazeliğini korumak için kurutulmadan saklanması gerekir. Ambalajı açılmış Mihaliç ve Gravyer peynirinin kurumaması için sarılması önemlidir. Ancak kullanılacak malzeme, peynirin yeterli miktarda hava almasına izin verecek ama aynı zamanda nem oranını olumsuz yönde etkilemeyecek ve peynirde lezzet değişikliğine sebep olmayacak bir ambalaj malzemesi olmalıdır. Bu amaçla, Koroplast pişirme kağıdı kullanılabilir. Mihaliç ve Gravyer peynirlerini 2-3 kat Koroplast pişirme kağıdı ile sararak buzdolabında 15 güne kadar muhafaza edebilirsiniz.